Case studies

THORNGLEN

  • 24 Nov 2017

This Victorian property was originally constructed at the turn of the century. It was faced with the problem of being a large family residence but with a small kitchen and dining area that was away from the main area of the house, making everyday life that much more difficult.

The objective of this build was therefore to provide additional space for the inclusion of a new large kitchen/dining. This required the new room to be located and accessed from the first floor, allowing the free space below to incorporate the construction of a new double garage.

We initially performed the excavation work to prepare for the start the build, which saw a large proportion of the structure constructed below ground.

Moving upwards, it was the client's desire to provide as much light coming into the building as possible, which would also allow them panoramic views of their wooded grounds. For this we manufactured a roof light which was installed within the main structural limb of the roof and a design of roof window which never before had been accomplished.

At completion the new extended portion of building blended sympathetically with the historical building, with every detail considered from the iron faced stonework, hardwood timber windows and pointing that matched that of the existing property perfectly.

YORKSHIRE STONE PORCH

  • 24 Nov 2017

BESPOKE CONSERVATORY & UNDERGROUND STORE

  • 24 Nov 2017

STONELEIGH

  • 24 Nov 2017