Case studies

Glenesk Avenue Shower room refurbishment.

  • 08 Feb 2019

Rossie Island Road, House refurb and extension.

  • 08 Feb 2019

French Oak Garden room.

  • 08 Feb 2019

Thainston House Kitchen refurbishment, Fasque Estate.

  • 08 Feb 2019

The clients were looking to convert a poorly laid out dark kitchen, dining room and hall into a bright, cosy farm kitchen and sitting area more suited to 21st century life.
Some features of the Victorian farmhouse, such as the full height sash and case windows which give spectacular views out over the Angus Glens, were to be retained to produce a traditional style kitchen while incorporating some striking modern features.
High ceilings, beautifully finished with an attractive cornice, add the illusion of space to a modern stylish kitchen, incorporating tasteful features which pays homage to the building's history.

The Sidings Kitchen and Summer room refurbishment.

  • 08 Feb 2019

Usan Coastguard Tower

  • 08 Feb 2019

Morphie Estate shower room refurbishment.

  • 08 Feb 2019

Summer Pavilion - Winner of best Commercial Project at the Scotland Master Builder Awards 2017.

  • 05 Jan 2018

 
The project was to replace a dilapidated old timber gazebo in the grounds of a care home (run by a charitable trust), which had been built in the early years of Queen Victoria's reign, with a modern, custom built, wooden clad pavilion. 
The completed pavilion has a modern flat roof and concealed guttering, external and internal bi-fold doors so that it can be used as one large area or a number of small individual rooms, and is a modern design in contrast  to the original stone building.
An outstanding feature of the pavilion is the use of natural light, sustainable materials and  the use of bi-fold doors internally and externally, so that the residents benefit from the flexibility of the layout.
Yet despite the extensive use of aluminium, glass and natural timber in modern form the completed pavilion is suitably respectful of its Victorian neighbour, with the cantilever steel canopy contrasting with the natural Scottish larch exterior.
 
The result enhances the residents' feeling of being out in the garden while still being protected from the vagaries of the Scottish weather. 
This project won best Commercial Project at the FMB Scotland Master Builder Awards 2017. Read more about the awards here.

Garden room extension - Winning project for Heavenly Builder of the year at Scotland Master Builder Awards 2017

  • 05 Jan 2018